De behoeften van de hond sluiten in onze drukke moderne tijd niet altijd naadloos aan bij die van ons. De dagelijkse realiteit zorgt er al snel voor dat vooral de behoeftes van onze trouwe vriend een beetje in het gedrang komen.

Om een hond geen tekort te doen en uiteindelijk zelfs gedragsproblemen te voorkomen heeft hij of zij dagelijks voldoende beweging en mentale uitdaging nodig. Een snel blokje om voor het werk en na het werk mag dan afdoende zijn om zijn behoeften te doen.. het draagt weinig bij aan het echte welzijn van uw hond.

Wist u dat honden in hun authentieke bestaan zelfs wel tot 10 uur per dag liepen? Natuurlijk is de behoefte van iedere soort anders, maar de basisvoorwaarden voor een happy hond zijn voldoende beweging en mentale uitdaging.

Door het hebben van voldoende beweging en mentale stimulatie voorkomt u dat uw hond zich gaat vervelen en wellicht ongezonde belangstelling gaat tonen voor uw plinten, deurposten of bankkussens!

Omdat iedere hond anders is zijn we flexibel in onze aanpak, het uitgangspunt is een individuele wandeling met uw hond in zijn vertrouwde omgeving.

Wij streven er naar uw hond in een groene omgeving uit te laten waar hij of zij de gelegenheid krijgt om uitgebreid te snuffelen ( mentale uitdaging). Tijdens de wandeling zorgen we voor voldoende interactie met de hond zodat de nodige afleiding en aandacht gewaarborgd is. Standaard nemen wij een actieve tijd van 20 minuten voor een wandeling.

Alternatief voor de basiswandeling is een wat langere wandeling waarbij Maxine ook mee gaat en uw hond actief kan rennen en spelen samen met Maxine, dit is veel natuurlijker aangezien uw hond een roedeldier is en geen solo artiest! Natuurlijk kijken we eerst of het wel klikt tussen die twee..

Hiervoor gaan we naar een veilig losloopgebied waar ze even alle remmen los kunnen gooien.

In dit geval zal uw hond een GPS tracker dragen voor het geval hij iets te ver van het gebaande pad af dwaalt.